A 37.  hét-38. Hét
Egy kicsit elmaradtam, tudom pénteken környékén szoktam írni.. De nézzétek el nekem. Múlt hét hétfőn dokimnál jártam, ahol megkaptam az eredményeimet amik tökéletesek voltak. 
Bevallom, egy picit számítottam arra, hogy a méhszájértékem nem 3000 lesz(teljesen zárt), hanem egy kis bíztató 1-esek is lehettek volna benne:-) nos, hamar lelombozott a doki, mert teljesen zárt vagyok. Persze, tudom hogy bármikor ettől független megindulhat a szülés. De még is... 2 hét múlva kell újra mennem, azaz egyre sűrűbben. Jövőhét hétfőn találkozok vele újra.
Ultrahangon is nézett, és természetesen kislányom szuperül érzi magát:-)!
Kedd, a várva várt ultrahang, a világ legkedvesebb ultrahangosával!
Amikor megláttam, hogy B. Katalin van kiírva az ajtóra, fellélegeztem mert tudtam, hogy most ÉLMÉNY lesz.
Nagyon kedvesen fogadtak, főleg hogy anyu és Robi is velünk volt:-) és ez csak egy sztk.
Izgultam, meg is említettem Katalinnak az ultrahangos nőnenk. Elmagyaráztam neki, hogy múltkor nem volt jó az ultrahang, mert nem volt kedves a nő és még félre is informált (herék és a pici bpd). 
Mint kiderült Ellie tökéletesebb a tökéletesnél is! Igaz, kisebb mint a vele egykorú babák, de arányosan. A Bpd is kisebb de csak pár milivel. Azt mondták, könnyebb lesz megszülni (na, majd ezt is elmesélem).
Nos, a súlyára azt mondták, hogy egy kis pufóka:-) és úgy mondtak illetve becsűltek rá 2600grammot, hogy a a szonográfus már szólt, hogy nagyobb is a súlya csak a bpd lehúzza az arányt:-) 
Aki még nem várandós, vagy  nem tart ebben a szakaszban...gyönyörű élmény, egyszerűen feledhetetlen.
Egy igazi kifejlett baba lakik a pocimban, innentől kezdve teljesen tudatában vagyok szinte mindennel:-) csak , hogy tudjátok Ti is, megint meg lett erősítve, hogy kislány:-)
Már teljesen nyugodt vagyok, hiszen tudom hogy már nem sokára itt van a kezemben!
NST
Egy szobába kell beülni ahol összesen 4 férőhely van, kismamák részére.
A pocakomra 2 nagy tappancsot tettek, illetve kötöttek rám.
Így hallhattam Ellie szívhangját! A lényege a vizsgálatnak, hogy nézzék a baba szívverését, amiből rengeteg dolgot tudnak megállapítani.
A másik tappancs az én méhösszehúzódásaimat nézi.  Ellie baba mindig sokat mozog, így nem is lepődtem meg, mikor azt mondta a nő, hogy fel kéne ébreszteni. Nekem nem sikerült, na de neki igen! Egy pocak hinta jobbra, ket pocak hinta balra. Nos, nem is kellett magyarázni mert láttam a papíron, hogy igen felébredt! Rögtön lettek méhösszehúzódásaim is, elég erősek, de én azokból nem éreztem semmit!( tudom-tudom...addig örüljek) 
Egy átlagos vizsgálat 20-30 percig tart.
Az NST. Végeztével elmentem a véreredményeimért is amik tökéletesek voltak.
Hazaérve, brutál
38. Hét
Bocsi...annyira átugrom a heteket, illetve váratok minden sor megírására, de a kedvem kezd elhagyni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kaptok semmi infót. 
Mivel itt a hideg, már megint nincsen mit felvennem:D nem beszélve arról, hogy pár csöpike kiló rajtam van, így nem is csodálkozom azon, hogy a régi melegítőim csak hiú ábrándok maradnak egy darabig:D
Az egyik bevásárlóközpontban vettem egy M-es melegítőnacit (úgy látszik a szemem és az önképem sem a régi), mire hazajöttünk addigra rájöttem, hogy az m-es nadrág a combom közepéig jön fel!!!!! Hát ez nem túl szép dolog!!! :D mellesleg bitang jókat nevetek ezen, mert már teljesen mindegy:D úgy is jövő nyáron az m-es naci nagy lesz rám:D(vagy nem)
A lakás teljesen kész!
Anyuval nagyon sokat dolgoztunk a lakáson, hogy minden baba kész legyen.
A fürdő maga a higiénia csúcsa!:-) Ellie móki ruhái bepakolva míg az enyémek is. Már csak arra várunk, hogy mikor húzzuk ki őket a kocsiig :)
A nappali konyha annyira jól sikeredett, minden színes és vidám hangulatú!
A babaváró buli
Nos, leendő anyukák teljes szívből ajánlom mindenkinek! Annyira pozitív energiával ellát, hogy az csak na! 
Igaz rengeteg szendvicset csináltam anyummal, és akik ott voltak nagyon "megszívták", mert kb. 2 percenként etettem mindenkit:-))
Mint elővigyázatos kismama gondoltam arra is, hogy ne kelljen utána sokat pakolni! Minden kidobhatós volt:D így, 5 perc alatt rend lett!
Estére nagyon elfáradtam, és csak az ágyat akartam!
A 2. NST
Gyerekek... Olyan egyenes volt az alsó vonalam, hogy olyat senki sem látott! Ellie majdnem lerúgta magãról a tappancsokat annyit mozgott, ez persze jó volt! Őszintén reménykedtem, hogy valami bíztatót mutat a gép, de valahogy sehol semmi.nincs méhösszehúzódásom, illetva van de az normális és még csak nem is érzem!
Délután irány a doki!-másnap megint!
Őszintén megvallva, a dokiban is bíztam, hogy mond valami jót!
Amikor vizsgált és a plafont néztem, könyörögtem, hogy a méhszájértékemben legyen 1-es azaz legyen valami nyitva. A reakcióra várva a doki rám néz és közli, hogy a baba feje nagyon lent van és jól ki tudja tapintani. Ebből arra akart következtetni, hogy hamarosan szülök és könnyű lesz a vajúdásom..na azt majd én elmesélem neki:-))
Ultrahangon minden rendben volt a picivel . Az asztalhoz ülve közölte velem, hogy MÉG EGY ULTRAHANGRA MENNEM KELL!!!! Elehem van már a sok uh-ból! Mert, hogy a baba kisebb mint a nagy átlag. Hozzátennêm pár miliméterekről beszélünk. A dokim nagyon jó orvos, és szeret biztosra menni!
Tehát sűrgősségi uhra mehettem másnap. 
Az sztk-ban van a kedvenc uh-som és megint Ő vizsgált meg! Sajnos nem nagyon tudta lemêrni a kislányomat, mert nagyon lent van. A fejecskéje nem lesz nagy mint mondták, a pocakja sem hatalmas, de normál arányokon belül van. Már a súlyát sem tudták megtippelni, elsőnek 2450!!!!!grammot mondtak, utána a papírra majdnem 2700at. Azt mondta, fogalma nincsen róla, mert nem nagyon tudja megmérni Őt! 
Az ultrahangos nő is momdott pozitív dolgokat pl.: középen lent van a baba szülöpózban, és hogy esküdni merne, hogy hamarosan megszületik (ez volt mához 3 napja). Még snnyit mondott, hogy szerimte igen becsap minket, mert nem néz ki picikének:-)
Kedves orvosom, már telefonãlt az uh-ba , hogy irányítsanak át hozzá! Át is mentem soron kívül. A papírokat nézegetvd ő is azt mondta, hogy igen itt már heti 2 NSTre van szűkség. És, hogy tuti becsap minket a kislány mert a poci mérete nem kicsi babáról árulkodik.
Ezennel a nap további részêt végig aludtam.
39. Hét
A mai napon megint voltam NSTn, ahol már nem egyenes vonalka fogadott. Na jó de mit számít?? Semmit. A lényeg, hogy a pici jól van. A méhtevékemység volt 100feletti is és nem éreztem belőle semmit sem. Megint csalódva bicegtem haza.
Egy kicsit rólam, meg az állapotról....
Hihetetlen, hogy most arra törekszem, hogy minél hamarabb jöjjön ki, míg eddig a koraszulott.hu oldalt nézegettem, hogy mennyi esélye van, ha idő előtt születne. Most mit nézek? Praktikákat amik beindíthatják a szülést, tulajdonképpen a séta mellett döntöttem. Hallottam egy s másról is, de valahogy egyikhez sincsen kedvem.
Minden nap fohászkodok, hogy valami történjen, legalább egy jósló fájás vagy valami, de semmi! Olyan mintha nem is lennék váramdós, hanem csak jól lennék lakva, és a kaja néha megmoccana bennem:))
Mostanában elêg sokat alszom, és alszom... Türelemetlen vagyok mert sosem tudok melyik az a nap, amikor végre a kezemben lehet. 
Most már anyunál vagyok, mert minden órás kismama lettem.
Olyan fura nézegetni, hogy milyen hamar lement ez az idő. Olvasgatom vissza a bejegyzéseket, idézem fel az emlékeket, és lassan rá kell jönnöm arra, hogy vége.
Nem leszek többé pocakos Ellie kislányommal.  Egyre jobban izgulok, talán nem is a szülés miatt, hanem hogy az utolsó hetemben vagyok és számolom vissza a napokat és addig minden rendben legyen! Nem tudnak letôrni azok, akik mondják mennyire fáj és mennyire kibírhatatlan. Ezekre egy választ tudok mondani:
-gondoltatok arra, hogy annak a nőnek mennyire fájhat akinek nem lehet? Az én szülésem fájdalmai el fognak törpülni az Ők fájdalmukhoz képest.
Igen, lefogom írni, hogy fájt. De senkit az ég adta egy világon nem fogok riogatni. Pozitív élményként  kell megélni, lehet abban a pillanatban a pozitív élményt el küldöd melegebb éghajlatra. De anyukák, akik már megszültek vagy azok akik még csak nem is kismamák...Őszintén mi értelme van, egy szülés közelében levő kismamát a fájdalmakkal és a szülés "rossz"pillanataival  "vígasztalni"?? Attól, hogy valaki átélte nem jelenti azt, hogy más is úgy fogja fel. Nem vagyok naív sem tudatlan, tudom és tisztában vagyok a testemmel a méreteimmel itt-ott, de könyörgöm... Nekem egy rózsaszín kis felhőcske ami nem esőt hanem Elliet hoz, ilyen a terhességem. Örülök, hogy átélhetem.
Szóval hivatalosan is, a visszaszámlálás megkezdődött, amint jobb oldalt is lehet látni! Már csak 6 nap!
Nem ígérem, hogy írni fogok a szülés előtt, hiszen nem tudom mikor lesz a napja..lehet ma lehet holnap lehet jövőhêten, vagy akármikor.
Köszönöm azoknak akik végig kísérték a terhességem, és egyűtt izgultak velem. 
Nem, nem hagyom abba a blogot. Csak egy fejezet zárul le, hamarosan a pocakom "elhagyom" és  az ajándêkom hazaviszem:-)
Hétfőn megyek dokihoz és NSTre, jelentkezem. Ha addig valami lenne, akkor majd jelentkezem a friss babaképpel és nem ígérem, de egy borsószemnyi beszámolóval, ahogy időm engedi!
Ellie baba is egy rúgással köszön most tőletek:-)!!
Képet is teszek még ma fel! Az NST és uh képet, akik még nem láttak ilyet, tudják miről is van szó!
Puszi:Tia